6 Followers
8 Following
nadynen

I'm Reading...

Currently reading

How to Read Literature
Terry Eagleton
De Cock en de broeders van de zachte dood
A.C. Baantjer

De voorlezer / druk Herziene druk

De voorlezer - Bernhard Schlink, Gerda Meijerink Nadat ik toevallig de film had gezien (The Reader), wilde ik zo snel mogelijk het boek lezen, dat ik, ook weeral toevallig, enkele weken geleden had gekocht. In grote trekken kan gezegd worden dat De Voorlezer een liefdesverhaal is, maar dit zou het boek veel tekort doen. Met het verhaal, dat heel geloofwaardig is, worden grote thema's als schuld, individuele en collectieve verantwoordelijkheid, het omgaan met schaamte, enz. opgeroepen. En wel op een heel doordringende manier. Zelfs zo indringend, dat ik, voor het eerst in mijn leven, van de karakters in een boek en van de opgeroepen emoties en thema's gedroomd heb, nadat ik het had uitgelezen (en ik had het uit rond 8 uur 's avonds, en ben pas rond middernacht gaan slapen). De reden dat ik het boek geen 5 sterren heb gegeven, is dat ik de taal niet echt mooi vond, maar dat kan natuurlijk ook aan de vertaling liggen. Andere idee├źn/besprekingen: Iris on Books (in English): http://irisonbooks.com/2012/11/28/the-reader-by-bernhard-schlink/ The Introverted Reader (in English): http://www.theintrovertedreader.com/2013/06/the-reader-by-bernhard-schlink-friday.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FIcWd+%28The+Introverted+Reader%29 Interview met de auteur (in English): http://www.guardian.co.uk/world/2012/sep/16/bernhard-schlink-germany-burden-euro-crisis?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+theguardian%2Fbooks%2Frss+%28Books%29