6 Followers
8 Following
nadynen

I'm Reading...

Currently reading

How to Read Literature
Terry Eagleton
De Cock en de broeders van de zachte dood
A.C. Baantjer

Kafka op het strand

Kafka op het strand - Haruki Murakami Dit was het tweede boek van Murakami dat ik las (na Spoetnikliefde) en meteen heb ik er een favoriete auteur bij. Het verhaal was helemaal anders dan ik, op basis van wat eigenlijk, had verwacht. Kafka, de auteur, heeft hier helemaal niets mee te maken, of toch wel. Want buiten de naam is dit ook, net als de verhalen van Kafka, een soort surrealistische vertelling, waarin alles mogelijk is. En toch was ik helemaal mee, er is niets waarvan ik dacht: dit gaat te ver, dit kan echt niet. Nee, de wereld die Murakami schept lijkt zo reëel als wat... tenminste, als je de betekenis van reëel even overdenkt. Net zoals hij regelmatig zaken overdenkt, of zijn personages dat laat doen. Kortom, een aanrader. Ik ga zeker nog andere boeken van Murakami lezen, en misschien koop ik dan toch maar zijn 1Q84... Enkele andere ideeën/opinies: Beth Fish Reads (in English): http://www.bethfishreads.com/2011/08/review-cats-eye-by-margaret-atwood.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+BethFishReads+%28Beth+Fish+Reads%29 The Misanthropologist (in English): http://themisanthropologist.wordpress.com/2013/02/23/kafka-on-the-shore/